tisdag 29 juni 2010

Som vanligt igen

Nu är jag återigen Millimina när jag loggar in i SL. Det känns skönt även om jag fick fara iväg och betala hyran det första jag gjorde.

Molnet är väck för den här gången men nu skulle de visst komma i RL istället har jag hört.

Suck

Likadant nu på morgonen som det var i går: molnigt värre - iaf i SL.

måndag 28 juni 2010

Sol ute men moln inne

Av olika anledningar så har jag inte varit så SL-aktiv på sistone men ikväll kände jag att jag ville in och vad sker då? Jo, jag är ett moln och Ruth för andra och vad jag än gjorde för att bli vanlig så hjälpte inget. Jag hoppas på bättre lycka imorgon...

fredag 25 juni 2010

Midsommarfirande

Midsommar kan firas på många sätt. I SL firas den på simmen Sverige där Annabella, Vampi och PetGirl anordnar midsommarfirande ikväll. Det bjuds på liveartister som Tim Anadyr och Shaye Dezno samt DJ Lucien som avslutar kvällen. Festen börjar kl 21 med Tim Anadyr som uppträder.


Trevlig midsommar på er!

Sudan Museum

Häromdagen hittade jag till ett museum som berättar om landet Sudan. Efter besöket vet jag t ex att i Sudan finns det fler pyramider än i Egypten och omkring 900 olika språk och dialekter på en befolkning av 40 miljoner invånare. Museet berättar bla om landets historia, kultur, natur- och djurliv. Det som inte tas upp är de fruktansvärda striderna som finns och funnits i landet och då tänker jag främst på Darfur.

http://maps.secondlife.com/secondlife/Sudan/95/98/22

torsdag 24 juni 2010

Sommarkänsla

Under några kvällar den här veckan så har jag fått den här underbara känslan av sommar - när allt bara känns underbart trevligt och väldigt somrigt.

Dels den kvällen i vackra Stavkirken då Second Norway och Boliglaget bjöd på "Music in the summer night"

och dels igår kväll när jag hamnade hos grannen Kandi vid hennes mysiga uteplats för lite snack om allt och ingenting.

Sådana kvällar är guld värda både i RL och i SL.

onsdag 23 juni 2010

Dramatik

När jag loggade in tidigare idag så möttes jag av det här hemma på Solace - allt var borta och inte ens Millimina fanns.

En relogg senare så var allt som vanligt igen - guskelov!

tisdag 22 juni 2010

Jag är så tröttJag längtar så efter semestern för då ska jag bara slappa och helt (nästan) ignorera klockan...

torsdag 17 juni 2010

En trivsam torsdag

En av fördelarna med SL är att det går att göra massor av saker och vara med på en massa trevligheter på bara några timmar och det tack vare det lätta sättet att transportera sig. Ikväll under ett par timmar hann jag höra lite dubstep med Apmelina, lyssna på duktige Mannen på lendis och Selmas trevliga Café Sockertopp och närvara på Aakes treårsfest som Rultan så fint fixat iordning på Solace.

Tack alla inblandade för en trivsam kväll!tisdag 15 juni 2010

Roliga t-shirts

T-shirts funkar alltid i alla lägen. På Glad Rags hittar man t-shirts med mer eller mindre fyndiga textrader och det för endast 25L$ per styck.

Perfekta att ge bort som present då det är transfer.

måndag 14 juni 2010

Udda animationer 15

Lite harpmusik passar väl bra att inleda den här veckan med. Undrar ifall Victoria och Daniel har beställt harpmusik på lördag?

söndag 13 juni 2010

Four Yip

Two Fish har nu en utställning med Four Yip. Hon är en konstnär som skapar med humor och värme.
Four Yip har även en liten butik där många roliga och spännande saker av henne finns och där allt är grattis.


En resa med spermier

OSU (Ohio State University) Medicine har en sim. De bjuder på många olika lärorika och spännande utställningar, bla en resa i spermieproduktion. Hoppa på den lilla farkosten och den tar dig med på en svindlande resa i en testikel och bland celler och kromosomer under tiden som en speakerröst berättar om spermier.


Jag gillar det här sättet att få lära sig mer om människokroppen och jag hoppas på att OSU Medicine bjuder på fler kroppsresor framöver.

http://maps.secondlife.com/secondlife/OSU%20Medicine/74/93/302

torsdag 10 juni 2010

Annabella-nostalgi

Annabella bjuder på bilder från sitt inventory. Men skynda er, ni har bara tills imorgon att vara lite nostalgiska.Till Annabellas Café

Äntligen drar det igång

Imorgon börjar fotbolls-VM nere i Sydafrika. Det kommer bli en storslagen folkfest, framför TV-apparater på sportbarer och i vardagsrum och framför allt på plats nere i Sydafrika. I SL har det öppnats lagom till mästerskapet en virtuell mötesplats. Jag for dit en sväng igår men platsen var öde.


Simmen är ännu under uppbyggnad och det gick inte att få notecards pga ett fel. Tråkigt tycker jag eftersom VM startar nu men de har en dag kvar att fixa i ordning.


Det som var i ordning var en bar - snyggt dekorerad men utan musik.


Utanför baren finns möjlighet att köpa flaggor och matchdräkter till en del av de deltagande länderna.


Jag hoppas på lite drag här under den kommande månaden, att det kan bli en mötesplats för VM-nördar från världens alla håll och kanter, men det vete sjutton om det blir så. Det var inte känslan jag fick igår iaf.

http://maps.secondlife.com/secondlife/Selby/161/129/63

En svensktrippel

Igår kväll bjöds det på en underhållande trippel av idel svenskar på Wildstars nya klubb Wild&More.


Först ut på scen var Tommie Scorpio och efter honom följde Bara Jonson och klubbägaren himself.


Även på dansgolvet bjöds det på en underhållning, fast då i form av en oerhört synkad trio dansanta avor.

söndag 6 juni 2010

Festligt, folkligt och (f)laggigt

Sveriges nationaldag firas i skrivande stund och när jag lämnade Ambassadens tak så framfördes Bolero av junivers Stockholm och dansare i högform. Innan dess så bjöd DJ Frostland på en urbra timme med svensk musik och Bara Jonson körde en spelning och filminspelning på samma gång. Tina höll tal och nu väntar överraskningsdans, DJ PirateJenny och prisutdelning. Kvällen är ännu ung för de som är pigga...Märklig kombination

Jag tycker att musikstreamen har stor betydelse för en sim. Musiken ska förmedla och förstärka simskaparens syfte. Idag råkade jag ut för en märklig kombination. Jag hittade till Fire Sabre´s Volcano, en sim där man kan sätta igång en eruption och se vad som händer. Detta ackompanjerades av frejdig swingmusik från 30-talet...

Trädgårdsdags

Det är så rogivande att gå omkring i en vacker trädgård, använda sig av alla sinnen och låta sig inspireras och svepas med i det vackra. Jag har ingen trädgård själv men en liten balkong där jag försöker odla och få till en så vacker och inspirerande plats så gott det går.

Jag gillar, de gånger jag lyckas hitta rätt på TV:n, trädgårdsprogram från England. Där lägger många av invånarna ner mycket tid, arbete och pengar på sina trädgårdar och de blir ofta väldigt lyckade och storslagna och det oavsett storlek. En sån typisk engelsk trädgård finns i SL - Garden for Change. Apmel har bloggat om platsen här.


Garden for Change är som hämtad från ett TV-program och är mycket intagande i sin färgprakt och framför allt mängd av växter. Här bjuds det på detaljer så man får gå många varv runt trädgården för att verkligen se allt. Jag önskar att man kunde känna doften av örterna och rosorna och höra surret från insekterna och plasket från fågelbadet.
Det finns fler trädgårdar i SL, alla av olika karaktär. Här kommer fyra exempel att låta sig inspireras av:

The SL Botanical Gardens


Da Vinci Gardens


The Lost Gardens of Apollo


Midsomer Isle