torsdag 30 september 2010

En trevlig upptäckt i Silent Night

Apmel och jag tog en tur till Ikaros nya sim Silent Night. Där var det både vackert och mysigt och Kaja Lurra har gjort det igen - ett oerhört bra jobb, som hon även har gjort på de simmar hon tidigare jobbat med och som jag besökt.

Och en sim som bjuder till trumspel kan jag inte annat än att gilla.

söndag 26 september 2010

Born to be wild

Get your motor runnin'
Head out on the highway
Lookin' for adventure


Igår tog Herr Ib mig med till MotorWorld där vi kunde rezza varsin MC, av skiftande storlek och karaktär, och köra några varv.

Det var riktigt roligt och jag gjorde det ganska bra tills sista kurvan då jag körde av vägen och både jag och min MC fick oss ett ordentligt dopp.

lördag 25 september 2010

Shalalala

Jag har fortfarande Jimme Åkesson Shalalalala Jimme Åkesson Shalalala från valsöndagens TV-sändningar obehagligt ringandes i mitt huvud. Under veckan har det varit mycket om SD:s politik i media. Deras kulturpolitik har vädrats en del: "Genom att rikta ett särskilt stöd till kultur som lyfter fram “det svenska kulturarvet” och man ska dra bort stöd till institutioner som visar kulturyttringar som “är groteska” eller sysslar med uppenbart icke-svenska verksamheter, som exempelvis afrikansk dans." Detta är hämtat från en intervju med SD:s kulturpolitiske talesman Johnny Skalin och som det går att läsa om här.

Mer finns att läsa på SD:s hemsida: "I dagens Sverige förringas och förnekas det svenska kulturarvet och den svenska identiteten till förmån för utländska kulturer. I dagens Sverige går en alltför stor del av det skattefinansierade kulturstödet till mångkulturella, destruktiva och elitistiska kulturyttringar. I dagens Sverige har medborgarna allt för lite inflytande över vilka kulturyttringar man vill stödja."

Med detta i ryggen så förstår jag inte varför de segerrusiga Sverigedemokraterna valde att sjunga en refräng från en hejaklacksramsa som i sin tur härstammar från en sång som härstammar från Jamaica. Det måste ju ha funnits nåt äkta svenskt som de kunnat sjunga istället, eftersom det är vad de värnar om. Hursomhaver, alla verkar gilla den här trallvänliga melodin, även muslimer - här ett klipp från Youtube som visar flickor från en islamisk skola dansa till Boney M:s version.Det är såna här steg över nationerna som jag gillar - en jamaicansk sång som blir en onehitwonder med en tysk popgrupp med medlemmar som har sina rötter från Karibien och som här i videon blir ett dansnummer på en islamisk skola. För mig är det så kultur fungerar - dans, musik, litteratur konst, teater, film, arkitektur mm utvecklas och berikas av influenser som kommer från hela vår värld.

Uppslaget till det här inlägget fick jag när jag läste den här texten.

Edit: Ännu en text om samma tema finns här.

söndag 19 september 2010

Visa känslor

SL är som vi alla vet inte alltid en dans på rosor där man virvlar runt med ett leende på läpparna eller med ett slätstruket ansikte som jag har eftersom jag hatar att le i SL. Vill man visa känslor, för man är ju ibland både arg och ledsen och allt därimellan och då finns ju gestures att ta till - som varar i några sekunder.


Jag skulle vilja ha något som kunde visa mina känslor en längre tid. Men det kanske redan finns?!

Drömmen vore att få visa tårar och hela känsloregistret som underbare Kele Okereke visar här:

Roligt äventyr med The Wearers

... eller rättare sagt med Kikas Babenco och Marmaduke Arado, som är de två som utgör den lilla teatergruppen The Wearers.


Jag hade höga förväntningar på showen som var igår kväll efter att ha hört både Apmel och Kandi berättat så mycket positivt om Kikas och Marmadukes tidigare föreställning och mina förväntningar uppfylldes med råge. Det var en rolig timme och jag var så fascinerad över dekoren, scenen, ja hela tillvägagångssättet - så annorlunda och så bra. Föreställningen består av 20 scener som berättar och för handlingen framåt och varje scen visas i två minuter. Under tiden får publiken diskutera vad som händer och på det viset ge ytterligare liv åt handlingen.


Om ni blir nyfikna så håll utkik i Apmels blogg för han lär garanterat lägga upp när The Wearers nästa show blir.

lördag 18 september 2010

Rösta - imorgon kl 20 är det för sent"Det här med ett främlingsfientligt parti i svenska riksdan, det känns osvenskt tycker jag."

torsdag 16 september 2010

Jag får det inte att gå ihop

Med tanke på det som stod i Tinas Universum häromdan så förstår jag inte varför barnklädesaffärer och liknande får finnas i SL. Kan någon förklara detta för mig?

onsdag 15 september 2010

Jag vill ha en egen måne

Jag kan sitta på min måne
Och göra vad jag vill
Där stannar jag tills allting ordnat sig

måndag 6 september 2010

Önsketänkande

Tänk att få slippa RL idag med tidig morgon, kallt och grått ute och en massa måsten på jobbet och istället få sitta i en skön solstol och njuta av en blå molnfri, nåja nästan, himmel med trevligt sällskap...

söndag 5 september 2010

Prata bort de mörka molnen

Ibland finns de mörka molnen där och då är det skönt att få prata av sig en stund i goda vänners lag. Särskilt bra passar det i Kandis mysiga bryggkoja.

Modern Gypsy

Jag vill tipsa om Modern Gupsy, en butik som har bl a kläder, smycken, hår och annat.


Kläderna är lite etnoinspirerade men med en modern touche skulle man kunna säga och med bra priser, det mesta ligger mellan 100-200L$.

I mittenrummet är kläderna lite dyrare, med priser från 300 L$ och uppåt.

Butiken får ett extra plus för deras lilla men coola väskavdelning.

Art Breaker

Jag tog en tur tidigare idag runt om på utställningen Art Breaker som är en del av Pop Art Lab. Utställningen består av olika installationer i 3D med ljud och bilder. Kreativiteten har varit hög och det bjuds på en massa abstrakt konst, mer eller mindre spännande - som alltid i en utställning. Till varje installation finns ett notecard där varje konstnär berättar om sitt verk. Den som berörde mig mest var den som hette The Blues av Sabrinaa Nightfire.

The Blues kom till efter en period av ensamhet och tvivel för konstnären och jag kunde riktigt känna av detta med hjälp av föreningen av bild och musik i installationen.

Konstnärerna som är med i utställningen förutom ovan nämnda Sabrinaa är: Bryn Oh, Abstract Baroque, Sunn Thunders, Miso Susanowa, Misprint Thursday, Binary Quandry, och Sledge Roffo. Utställningen har öppet fram till 4:e oktober.

http://maps.secondlife.com/secondlife/Pop%20Art%20Lab/152/164/28

lördag 4 september 2010

Tidig lördagskväll

Vad gör man en tidig lördagskväll i SL? Jo, drar på sig en pyjamas och drar till Circe´s Sunset Jazz Club på mysig underhållning, där trevliga Elfay Pinkdot spelar härligt skön musik.

Just ikväll, för att fira sin 200:e show, spelar hon enbart musik av SL-musikanter och det höll hög klass kan jag säga. Det håller på i en timme till så skynda dit. Vår allas Bock är på plats och guidar dig så du garanterat trivs.

Ännu mer av Ty och Truck

Lagom till helgen öppnade Tymus Tenk och Truck Meredith upp sin nya sim Gulf of Lune.

Ty skriver i ett notecard: "Truck and I have extended the ‘Salt Marsh’ at the west end of the park to encompass a full region of marsh grassland & waterways to explore ... creating another unique environment at the Showcase CALAS GALADHON PARK Estate.
One can navigate the waterways by canoe or any of the small boats located around the park as well on horseback or by foot. Either way, we think you are going to find this new region one of the most beautiful and peaceful destinations at ‘CALAS’."


Jag håller bara med för det är både vackert och fridfullt här, precis som det är på alla simmar som Ty och Truck har. Det märks att de både älskar naturen med växter och djur, vilket återspeglar sig i de sinnrika detaljerna.

Bilderna nedan fotograferade jag med Imprudence. Det är så spännande att ändra inställningarna och få fram olika stämningar.