lördag 30 april 2011

Den här hade definitivt platsat

Jag sitter och läser på nätet om det kungliga bröllopet mellan Kate och William. Eller läser och läser, jag kollar mest på bilderna och då speciellt bilderna med hattarna som de kvinnliga gästerna hade på sig. Bocks skapelse "The Jesters Hat" hade absolut platsat och säkerligen hade den hamnat på alla de bildspel som nu finns på nätet på de roligaste/galnaste/snyggaste hattarna från bröllopet.

Kläderna som bidde till kuddar

Häromkvällen skulle jag fara runt och titta på kläder och kanske köpa något som föll mig i smaken. Det var min plan men redan i första butiken gick min plan om intet. Där i en smakfull liten vrå fanns det vackra och mysiga kuddar som jag kände mig nödgad till att provsitta och kände direkt att de här skulle göra sig fint på mitt trädäck som jag har mot vattnet hemma på Solace. Kuddarna var inte till salu i klädesbutiken men jag kollade upp vem som var skaparen och kollade in hennes profil. Hon heter Tara Tagore och har en stor affär vid namn Melino Style. Jag for dit och köpte på mig ett litet gäng kuddar som jag nu lagt ut och jag känner mig väldigt nöjd.I Melino Style finns det inte bara kuddar utan även möbler och annan inredning, allt i marockansk stil. Extra plus till den arabiska popmusiken som streamades. Det är alltid roligt när det är rätt musik till rätt ställe så att säga, det förhöjer stämningen på simmen.

Den bästa starten

Vilken lycka att logga in i SL på lördagsmorgonen och få en tp av DJ Sarco till en klubb där han höll på att DJ:a. Just idag så kunde jag inte få en bättre start på dagen.


Jag tycker han är ruskigt bra som DJ och väldigt trevlig också, precis som jag förväntar mig att en "aussie" ska vara.

tisdag 26 april 2011

Söt förbudsskylt


På Calas Galadhon hittade jag den här skylten som jag tycker är både söt och rolig. Eller är det jag som har någon form av bisarr fantasi?

Köbildning


Ibland hamnar man i huvudet på någon när man har tp:at sig någonstans och man blir liksom hängandes i luften. Det hände mig ikväll och då var vi två som hängde i luften på en ava som stod ovanligt still länge och väl innan vi till slut kunde landa.

En naturexplosion

I förra veckan exploderade det, iaf där jag bor. Björkarna slog ut i härliga ljusgröna toner, vitsipporna trängdes med blåsipporna i skogsbacken och i rabatterna lyste det gult av påskliljor - så himla härligt. Även på tomteländet har det exploderat ut i härlig färgprakt eftersom Ty har varit där och gjort riktigt sommarfint.


måndag 25 april 2011

Sicken tur


... att jag har rezrättigheterna...

Reverie at Originalia: Eliza Wierwight

Nu visar jag det sista från Reverie at Originalia, iaf för den här gången. Det jag ska visa kommer från den fjärde och sista utställningen som är Eliza Wierwights Aria.
Elisa berättar om Aria i ett notecard:
"Aria" is a compilation of ideas, light and dark, where the common thread is the potential for music to heighten emotion.
Music remains my partner whenever I create. In "Aria" it has become my ally as well as my guide. "Aria" is both a personal journal and a journey. It is fragments of genuine emotion reflected directly from my life experiences - moments of sheer elation through to great lumbering sadness. I've embraced them in "Aria" and if I were asked if I had any goal with this work, it would be impart optimism.
Under tiden som jag var där så fick jag lyssna på en spännande blandning musik, bla ett klassiskt stycke och en gammal powerballad från tidigt 90-tal. Mina bilder blev tyvärr lite mörka men Elisa har gjort en vacker "walk through"-utställning med mycket fint att vila ögonen på och här och var går det att sätta sig och bara vara en stund.


Till Aria

Elisa Wierwight är kanske mest känd för sitt PATRON Art&Gallery och där finns det också mycket vackert att beskåda men även köpa.

onsdag 20 april 2011

En färgklick i en grå massa

Igår kväll fick jag en tp av Apmelina till ett ställe där en bluesartist spelade. SL ville inte samarbeta alls med mig igår så det enda som rezzade sig, med undantag av interiören, var tipjaren.


Och jag är väldigt glad att den gjorde det för den var himla cool.

tisdag 19 april 2011

Reverie at Originalia: Scottius Polke

Scottius Polkes utställning The Docks är uppbyggd som i en blå bubbla. Inne i bubblan så är det en nästan kuslig men spännande stämning med smått besynnerliga detaljer och suggestiv musik.


Till The Docks

måndag 18 april 2011

Reverie at Originalia: Em Larsson

I en park, som man egentligen inte ser så mycket av eftersom man ska ändra till midnatt när man äntrar den, så möts man av Ems vackra bilder som dyker upp nästan från ingenstans när man närmar sig. Följ bara stigen bestående av stenar så får du se utställningen Temporal Dreams.


Till Em Larssons utställning

söndag 17 april 2011

Ett litet bildregn från Dance in Light

Reverie at Originalia: RAG Randt

Jag föll pladask för RAGs glada och humoristiska bilder som visar hunden ALs äventyr.

I ett notecard berättas det följande om RAGs utställning Dog Dreams - the Second Life of AL: RAG Randt has a new show of work at Originalia, Amase Levasseurs exciting new gallery and sim. RAG's new work started from an unpublished children's book he wrote called the 'The ABCs of AL". RAG had submited the completed manuscript and drawings to numerous publishers to no avail. The book went into the archives. When Amase booked RAG for the show, he thought it would be a fun exercise to deconstruct the characters and drawings from the book into new Second Life 3D constructions. The result is a series of art boxes incorporating rl and sl textures, scripting and particles proving that there is life after RL rejection! To view the book please goto: http://www.ragmedia.com/abcs_of_al.pdf


Till RAG Randts utställning

Fyra konstnärer och en sim

Reverie at Originalia och simägaren Amase Levasseur bjuder på fyra utställningar av fyra konstnärer på en och samma sim. Varje konstnär har fått ungefär en fjärdedel var av simmen och de bjuder på fyra utställningar av skiftande karriär.


De fyra som ställer ut är RAG Randt, Em Larsson, Scottius Polke och Eliza Wierwight. I fyra inlägg kommer jag att visa vad de olika konstnärerna har att erbjuda besökaren med början i nästa inlägg då jag visar RAG Randts konstverk.


Till Originalia