söndag 18 september 2011

Min Önsketriss

I förra veckan (vecka 36) hade jag med min Önsketriss i Iendis transistor. Jag tänkte jag skulle lägga ut min text, som jag skickade till Iendi, och youtube-länkar till låtarna här i min blogg. Läs och lyssna!


Här kommer min Önsketriss. Först av allt så älskar jag, såsom de flesta andra. musik. Jag har ständig musik på var än jag är i form av radio, cd-skivor, mp3-spelare, youtube, stream osv. Jag tycker själv att jag är en hyfsad allätare när det kommer till musik även om jag har vissa favoritgenrer som jag ständigt återkommer till. Det är ur dom genren (jisses vilket svårt ord att skriva, sjangrarna..... ähhh, du hajar vilket ord jag menar hoppas jag :-)) som jag har valt tre önskelåtar som jag vill lyssna på och även få andra att lyssna till.

Först ut är en 80-talslåt. Jag älskar musiken från 80-talet. Den är så poppig och glad och blippig och jag vill bara strutta omkring i en töntdans hemmavid när jag hör en låt från detta decennium. Jag önskar så att jag hade varit typ 20-25 och bott i London där allt hände under denna tid. Istället var jag då en liten flicksnärta och diggade Herreys och annan svensk schlager. Det hade varit så coolt att liksom vara på plats live men jag får nöja mig med att lyssna på låtarna nu i efterhand och drömma mig bort. Som tur är så är musik aldrig odödlig. Jag kunde ha tagit nästan vilken låt som helst från 80-talet men jag har valt Simple Minds Dont you forget about me - den är poppigt glad och även lite vemodig, en perfekt kombination.En annan genre som jag mer än gärna lyssnar till är hiphop, oldschool som ny, svensk som utländsk. Hiphop är en spännande genre som bjuder på oväntade samarbeten, samplingar och inslag av influenser från andra musikstilar. Den utvecklar sig ständigt och särskilt då amerikansk hiphop. Låten jag önskar är dock ingen ny hiphoplåt direkt utan en låt från det tidiga 90-talet av och med en smått legendarisk rappare med en kanske tvivelaktig historia men hans låtar är bra. Tupac (Shakur) med Changes.Min sista önskelåt kommer från genren elektronisk musik - synthpop, elektropop, house, techno, breakbeat, triphop osv. Jag gillar soundet i den här stilen och gillar att det experimenteras för att få fram nya beats och ljud. I den här stora och breda genren finns många bra band och artister som jag gärna lyssnar på, t ex Kraftwerk, Robyn, Front 242, Prodigy. Ibland kan det vara svårt att definiera vad elektronisk musik är och vilken inriktning den har. Jag vill önska en svensk låt som ett bra exempel på vad den här stilen kan vara utan att veta om det är house, elektropop eller vad det kan vara men bra är det iaf tycker jag. Det är skånska Familjen med Det snurrar i min skalle. Låten fungerar lite som en Kom igen nu Milli-låt när jag känner mig lite nere. Även denna låt får mig att dansa töntdans hemmavid.Tack för mig och tack för att jag fick önska musik i din fina radiokanal!

Allaredan minimalism

Som rubriken (tillika ett anagram) säger så sammanfattar det mitt SL:ande och bloggande för tillfället. Tiden räcker inte till riktigt just nu även om jag ser en ljusning om ett par veckor. Det är så mycket i RL som pockar på som t ex bröllop (andras dock), böcker, arbetet, kurser, svarta bildskärmar och då får SL stå tillbaka för att jag inte ska drabbas av tidsnöd.

Men ikväll hann jag med att testa på lite rodeo i SL iaf. Alltid roligt att göra något nytt. Och bra var jag visst också. Fråga mig bara inte hur jag gjorde för att hamna överst på listan för det har jag ingen aning om...

måndag 5 september 2011

Jag har två saker på hjärtat

Först vill jag säga att nu fungerar search igen för mig (hade ju problem med det som jag skrev om i mitt förra inlägg). Jag avinstallerade viewer 3 och laddade ner den på nytt och vips så fungerade allt som det skulle.

Sak nummer två är att imorgon kl 12 har jag en Önsketriss med i Iendis transistor. Tre braiga låtar som jag har valt ut spelas och Iendi presenterar det hela.