måndag 17 oktober 2011

Mitt intro i livet - just nu

Det har gått en utmärkt serie på SVT nu under hösten: Blågula drömmar - vägen till landslaget. Serien har haft ett sån skön låt som intro och den heter just Intro, av och med gruppen The XX. Enda nackdelen är att den är så kort.Jag önskar att den här låten spelades högt runt mig varhelst jag gled fram i tillvaron. Tror saker och ting skulle kännas lite lättare då, som t ex att komma till jobbet om sisådär en halvtimme.

Vilken låt är ditt intro i livet?

söndag 16 oktober 2011

Allt går visst att sälja med mördande reklam

Nu blir det enbart RL...

Jag minns ett inlägg i Bocks blogg som handlade om en reklambild som hamnat i blåsväder och det av förståeliga skäl.

Bock hade hämtat bilden från bloggen Copyranter som tar upp reklambudskap och kampanjer på ett intressant och bra sätt.

Tyvärr förekommer det mycket reklam som visar upp kvinnan enbart som ett objekt där utseendet är det enda som är viktigt, eller med budskap som bygger enbart på schabloner och fördomar där mannen är den som har överläge. Nu är ju guskelov inte all reklam på det här sättet.

Häromdagen såg jag de här filmerna och blev beklämd över hur det ser ut i reklam- och mediavärlden. Filmerna är gjorda av amerikaner så därför är det ett amerikanskt perspektiv på dom men mycket av det går att anamma i västvärlden.

Är detta vad vi vill att barn och ungdomar (som är vår framtid och som ska vidareutveckla vårt samhälle) ska mötas av när de handskas med media på olika vis? Jag tycker det är två intressanta filmer som tar upp viktiga frågor.
Jag är medveten om att även pojkar möts av schabloner och bilder som de kan känna press att leva upp till och det är lika illa det.

Betraktaren på balkongen

Ikväll hälsade jag på hos grannen Kandi. Under pratstunden så hörde jag då och då några grymtningar samt att jag nästan kände mig lite iakttagen. Då fick jag syn på varulven som liksom övervakade oss från sin balkong.Apmel sa nåt om att Kandi gillar monster men för mig är monster något hemskt och otäckt och något sånt fanns det inte över den här söta varelsen.

En mycket bra kombination


Jag har endast gjort några sporadiska korta besök i SL de senaste veckorna men igår kväll så gjorde jag ett litet längre besök och det till en utmärkt kombo: Festival och POL Arida. Det var en jättebra spelning, mycket folk och väldigt trevligt alltihop. Bra jobbat alla inblandande med Iendi och Gittrika i spetsen!