onsdag 31 oktober 2012

Besök på Chinese Tea House

Det finns mycket bra med SL. En av de bra sakerna är alla upptäcksfärder man kan göra. Ikväll gjorde jag en sådan till simmen Bragi och där finns Chinese Tea House beläget.


Utöver tehuset går det att beskåda andra typiska kinesiska föremål som t ex delar av Terrakottaarmen och buddhistiska tempel.Det hade varit bra med information av det som fanns på simmen för att få reda på vad det var man såg och därigenom lära sig lite mer om Kina.

Inne i tehuset fanns dock notecards att plocka på sig om olika kinesiska författare.


Årets Nobelpristagare i litteratur Mo Yan fanns med men notecardet om honom var väldigt kort: China's first Nobel Prize for Literature!!! What a wonderful honor for Mo Yan and China!
(Gao Xingjian som tilldelades Nobels litteraturpris 2008 är visserligen född i Kina men är sedan 1997 fransk medborgare så han räknas visst inte.)

 Det jag tyckte bäst om på simmen var den kinesiska musiken som spelades ackompanjerad av klockspel som hördes här och var. Musiken och klockorna gjorde iaf mig väldigt avslappnad så besöket kändes givande när jag loggade ur från SL.


EDIT 6/11: Jag upptäckte häromdagen att den utmärkta TV-serien Kinas mat har startat med en ny säsong på SVT. Ett utmärkt tillfälle att kolla på den och lära sig mer om Kina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar