tisdag 6 november 2012

Vampyr, på lek eller blodigt allvar?

Påhittade historier om blodtörstiga mänskliga varelser går långt tillbaka i tiden och har sen dess skrämt och underhållit oss människor. Idag är vampyrer mer poppis än någonsin vilket märks t ex i TV-serien True Blood och i Twilight-serien som går både att läsas i bokform och att se på film.

På simmen Transylvania har Obscuro Valkyrie byggt upp Vampire Empire. Här finns det mesta för den vampyrintresserade som t ex nöjesställen, öde kyrkogårdar och affärer fulla med svarta slängkappor, Ja, det mesta finns finns att se och göra men att vara vampyr här är förbjudet för direkt vid landning nås man av budskapet: This is NOT a Vampire Role Play Sim for Bloodlines. Lite märkligt kan tyckas då miljön är som skapt för vampyrism.Simskaparen har ett stort intresse för vampyrer i RL som det verkar och har därför byggt upp ett info-center om vampyrism: Vampyre Cultural Center. Här finns massor av notecards att läsa utifrån olika rubriker, t ex Notorious Vampires och Sexual Vampires. Utifrån det jag läste och lärde mig är att de som lever ut i den verkliga världen och är vampyrer har det svårt i dagens samhälle:
 Being a vampire in the 21st centurty is not an easy thing. It is hardly the glamorous life it is made out to be in books or movies or even in Second life. It is often a great liability, creating unwanted hassles, hate and distrust from those around you. Among the many real vampires I have had contact with over the years, I have learned that a number of them would change their nature if they could. But vampirism is hardly a choice. It is something we carry within us, and whether latent or realized, it affects every aspect of our lives. We cannot be other than what we are. 


Ja, alla outsiders i den verkliga världen har det tufft oavsett vad den än tror att den är för något. Jo, jag är skeptisk och kan inte själv tro på detta men alla myter oavsett innehåll är intressant att läsa och ta del av tycker jag.

3 kommentarer:

 1. varför Bloodlines spel inte är tillåtet är ganska enkelt förklarat... det är ett pyramid spel som inte är speciellt omtyckt av "riktiga" vampires i sl. noob bloodliners springer omkring och biter till höger och vänster för att klättra upp i pyramiden...utan att fråga om de får bita alltså. ganska ohyfsade och blir bannade lite här och där. de flesta simmar där vampires hänger har en NO bloodliners/hunger policy - så även OD och min shop(som pga namnet lockar till sig en del vampyrer).
  denna simmen du var på är bra gjort har varit där nångång faktiskt:)

  SvaraRadera
 2. Va bra Vampi att du förklarar om det där med bloodliners. Förstår om man som simägare inte vill ha det på sin sim.

  SvaraRadera
 3. Jag håller med Vampi, jag har minsann blivit biten av ohyfsade bloodline-vampyrer.

  Efter det skaffade jag mig vitlöks-halsbandet som skyddar lite, men det betydde inte något då eftersom "min själ" redan hade tagits av någon och befann sig i limbo.

  Med hjälp av min svåger Andrey, som numera har blivit vampyr, och hans herre och man så fick jag en lösning som hävde effekterna av det ondskefulla bettet och befriade min själ från limbo... ;) Läs mer här How My Soul Was Saved

  SvaraRadera