lördag 28 maj 2011

En förmiddag med sällskap av en tasmansk djävul


Jag for till Second Pride-simmarna för att besöka en utställning om Harvey Milk (mannen som kämpade för de homosexuellas rättigheter och som blev mördad av en politisk motståndare 1978). I samma stund loggade Dj Sarco in och vi började im:a. Han ville också se utställningen så han fick en tp och vi tog oss en titt och fortsatte vårt samtal.


Sarco berättade då om sitt RL-liv som homosexuell i Australien och hur mycket det är som har förändrats genom åren. Sarco är född och uppvuxen på Tasmanien och där var det tidigare olagligt att vara homosexuell men lyckligtvis har det nu förändrats. Vi pratade om hur mycket det bättre det har blivit för homosexuella i många delar av världen men hur illa det fortfarande tyvärr är i flera länder. Det skulle behövas flera Harvey Milk runtom vår planet som orkar och vågar ta upp kampen mot homofobi.

Sarco är en förkortning av Sarcophilus, som är det latinska namnet på tasmansk djävul eller pungdjävul därav rubriken. Nu är inte Sarco i närheten av att vara djävulsk utan bara oerhört trevlig och intressant att samtala med och han var ett utmärkt sällskap att se den här utställningen med.Utställningen om Harvey Milk är öppen till och med i morgon då Second Pride Festival 2011 stänger så skynda er dit om ni vill se den.

http://maps.secondlife.com/secondlife/Castro/133/226/40

1 kommentar: