söndag 12 februari 2012

En vacker sångröst mindre på vår jord

Jag kollar alltid text-tv:n det första jag gör på morgonen när jag vaknar. Idag möttes jag där av nyheten att den amerikanska sångerskan Whitney Houston har dött i en ålder av 48 år. Sorgligt!

3 kommentarer:

  1. Första gången jag såg och hörde Whitney tog hon mig med storm men de sista bilderna och den hesa rösten som tappat kraft på slutet gjorde mig ledsen. Whitney var nog samma person hela tiden under allt det där men förpackning och uppträdande ger ibland fel bild. De flesta av oss kanske väljer att minnas Whitney soom den person hon var då hon stod på topp men är det den mest sanna bilden av henne? Blev kravet att vara just den "perfekta" för stort? Var det droger eller imagekrav som tärde mest?

    SvaraRadera
  2. Sven - Svårt att säga vad som var den sanna bilden av Whitney. Men det går ju inte att bortse från hennes missbruk för att beskriva henne sen 90-talet. Hennes missbruk blev en del av hennes identitet och hon klarade aldrig av att bryta med jävelskapet helt. För egen del föredrar jag att tänka på henne som hon lät i början av sin karriär. De poppiga låtarna från 80-talet är det jag gillar med henne mest.

    SvaraRadera